Informatie over kruiwagens en steekwagens

Er zijn steek- en kruiwagens in veel verschillende maten, kleuren, formaten en types. Wij kunnen begrijpen dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Welke kruiwagen is bij uitstek geschikt voor mij? Wij helpen je graag met het maken van een goede keuze. In dit overzicht krijg je uitleg waar je op moet letten, welke kruiwagen geschikt is voor welke klus en meer informatie.

Waar moet ik op letten bij het kopen van een kruiwagen?

Stel je voor dat je een kruiwagen zoekt die geschikt is voor intensief gebruik op de bouw. Waar moet je dan op letten? Naast dat er hoofdzakelijk drie verschillende type kruiwagens zijn, zit er onderling tussen de kruiwagens aanzienlijke verschillen. Wij leggen graag uit waar je op moet letten en wat de plus- en minpunten van bepaalde onderdelen zijn.

  1. Lees hier meer over waar je op moet letten bij de aanschaf

Wat zijn de verschillen tussen de soorten kruiwagens?

Hoofdzakelijk zijn er drie verschillende soorten kruiwagens: kruiwagens voor de tuin, voor de bouw en voor argrarische doeleinden. Deze hebben allemaal andere specificaties en handigheidjes. Wij helpen je graag met het maken van een goede keuze en hebben daarom de plus- en minpunten van deze verschillende typen op een rijtje gezet. Zo weet je zeker dat je voor jouw klussen de juiste keuze maakt.

  1. Bekijk de plus- en minpunten van de verschillende kruiwagens

Wat is het verschil tussen een lucht- en een massieve band?

Wanneer je een kruiwagen wilt kopen, kun je kiezen uit een luchtband of een massieve band. Een massieve band heeft als voordeel dat deze niet lek kan. Maar wat zijn nou de voor- en nadelen van de verschillende soorten banden? Wat is het verschil tussen deze twee?

  1. Lees hier meer over kruiwagenbanden